Ha keresőoptimalizált weboldalt, s ezáltal jó helyezéseket és több vevőt szeretnél, akkor jó helyen jársz!

jó helyezések, több vevő
Egy weboldalt el lehet készíteni webes szabványok betartása nélkül, – s erre sajnos rengeteg példát látni – de ha keresőoptimalizált weboldalt szeretnénk, akkor első és legfontosabb lépés, hogy követni kell azokat a szabályokat, melyet a Google algoritmusa fontosnak tart!

A weboldal készítőknek létezik egy webes szabvány, ami olyan szabályzat, mint a KRESZ az autóvezetőknek.
Autót vezetni lehet a KRESZ ismerete és betartása nélkül, de mindannyian tudjuk, hogy nem kifizetődő.

A keresőoptimalizált weboldal készítés menete

1. Tárhely bérlés, Domain név regisztráció

Érdemes egy sokak által megbízhatónak ítélt tárhely szolgáltatót választani (szerencsére több ilyet is tudunk ajánlani). Annak senki sem örül, ha akár percekre is – ne adj isten órákra vagy napokra – leáll a weboldala. Ha éppen akkor jár arra egy feltérképező robot, akkor weboldalunk azonnal jó mélyre el is ásta magát.

Ritkán kell a domain névvel foglalkozni, viszont ha kell, akkor általában azonnal és összehangoltan.
Amire mindenképp figyelni kell, hogy legyen a szolgáltatónak elérhető ügyfélszolgálata. Pl. ha át szeretnénk irányítani a domain nevünket, akkor egyrészt legyen kit megkérni, másrészt az néhány órán belül megtörténjen, s ne kelljen rá napokat várni.
Ami még elvárható egy domain regisztrátortól, hogy mindig időben jelezze domain nevünk lejárati idejét.

2. Célközönség meghatározása

Mielőtt nekiállnánk a konkrét weboldal készítéshez, tisztán kell látnunk, hogy kiknek fog szólni weboldalunk. Tudnunk kell, hogy az emberek (vagy a vállalkozások) melyik csoportja tart igényt termékünkre, szolgáltatásunkra, s ezt figyelembe kell vennünk (Pl. életkor, nem, lakóhely, családi állapot, anyagi körülmény szerinti csoportosítások).

2. Weboldal céljának meghatározása

Reális, megvalósítható célokat kell kitűznünk arra vonatkozóan, hogy mit szeretnénk a weboldallal elérni.

3. Tervezés

honlap készítés tervezésMeg kell terveznünk a honlap funkcióit, menüpontjait, tartalmát és kinézetét.

A keresőoptimalizálást már ennél a pontnál el kell kezdeni!

Kulcsfontosságú, hogy weboldalunk minden egyes eleme már a kezdetekkor keresőoptimalizáltan épüljön fel!

4. Keresőoptimalizált WordPress weboldal készítés

szabvány - keresőoptimalizált weboldal készítés
Ha ilyen ikonok díszítik weboldalunkat, akkor az megbízhatóságot, hitelességet sugároz.

A wordpress mára az egyik legjobban és legkönnyebben kezelhető tartalomkezelő rendszerré nőtte ki magát. Az esztétika mellett szem előtt tartja a használhatóságot és a webes szabványokat – melynek fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni!

Rengeteg jó minőségű és szebbnél szebb sablont találhatunk hozzá, így mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Azért vagyok híve a már elkészült sablonoknak, mert tényleg van köztük nagyon jó minőségű és tagadhatatlan előnye, hogy rengeteg időt és pénzt spórolhatunk vele. Egy pár oldalas weboldalt néhány óra alatt el lehet készíteni, de egy komolyabb, több oldalas honlap is csak néhány napot vesz igénybe.

Nem utolsó sorban nagyon jól optimalizálhatóak a wordpress weboldalak. Sok olyan lehetőség adódik vele, ami más tartalomkezelő rendszereknél, vagy egyedi fejlesztésnél szóba sem jöhet.

4. + 1 Keresőoptimalizált tartalomfeltöltés

Hiába készül el tökéletesen optimalizált weboldalunk, ha utána nincsen rajta friss tartalom. Lehet, hogy ideig – óráig elérhetünk vele eredményeket, de ha stabilan jó helyezéseket szeretnénk a keresőben, akkor folyamatosan friss tartalmat kell nyújtanunk a látogatóknak.

Készíts Te is keresőoptimalizált weboldalt!

Online WordPress Videótanfolyam 1-2. – Ezzel a két tanfolyammal te is képes leszel elindítani egy új WordPress honlapot teljesen a nulláról!
WordPress keresőoptimalizálás online videótanfolyam 1-2. – Ezzel a két tanfolyammal te is képes leszel keresőbarát módon beállítani a WordPress honlapodat!

Keresőoptimalizált weboldal készítés